Safety Care Assistance biedt beveiliging die gespecialiseerd is in de zorg. Veiligheid op zorglocaties is een belangrijk thema en een basisbehoefte voor zowel het zorgpersoneel als cliënten. Ziekenhuizen, daklozencentra en zorglocaties zijn namelijk vatbaar voor veiligheidsrisico’s. De mentale en fysieke toestand van cliënten en bezoekers kunnen gepaard gaan met emoties als agressie en onmacht, waardoor een vervelende situatie kan leiden tot verbaal of fysiek geweld. Safety Care Assistance is er om deze veiligheidsrisico’s zo veel mogelijk te minimaliseren, waardoor een veilige omgeving voor het zorgpersoneel en de cliënten gewaarborgd wordt. Ook wordt er extra zorgondersteuning geboden, waardoor het zorgpersoneel wordt ontlast. Lees hier meer over wat zorgbeveiliging precies inhoudt en waarom het een onmisbaar onderdeel is voor veiligheid op zorginstellingen.

Zorgbeveiliging op maat
Safety Care Assistance is beveiliging voor zorginstellingen. De beveiligers zijn getraind in onderdelen van de verschillende takken van de zorgsector, waardoor ze adequaat kunnen handelen in probleemsituaties. Agressie tegen zorgmedewerkers is een terugkerend probleem, wat zorgt voor veel stress en ziekteverzuim bij medewerkers. Extra ondersteuning van een getrainde professional kan hierbij veel verlichting geven. Naast dat stukje veiligheid, zijn Safety Care Assistance medewerkers tevens opgeleid tot zorgmedewerker. Dit betekent dat ze ook ondersteuning bieden bij lichte zorgtaken, zoals het helpen met de dagelijkse zorgbehoeften als cliënten op bed leggen. In een tijd waarin de werkdruk in de zorg erg hoog is, biedt ons concept Safety Care Assistance uitkomst. Een zorgbeveiliger inzetten zorgt voor een veilige en prettige werksfeer op zorginstellingen en biedt ondersteuning op maat aan.
Waarom is beveiliging in de zorg zo belangrijk?
Zorginstellingen zijn kwetsbare omgevingen, waar dreigende situaties sneller kunnen uitmonden in geweld. Dit zorgt voor een gevoel van onveiligheid bij zorgmedewerkers, die hier veel hinder van kunnen ervaren op zowel de korte als lange termijn. Hierbij kan gedacht worden aan verbaal geweld, zoals schelden, maar ook bedreigingen en fysiek geweld komen regelmatig voor in de zorgsector. Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf zorgmedewerkers zich onveilig voelt op de werkvloer. Hierdoor wordt het werk van het personeel belemmerd, wat ten koste gaat van het welzijn van de zorgmedewerker en de cliënten. Zorgbeveiliging is dus niet alleen een praktische toevoeging, maar vaak ook bittere noodzaak om de veiligheid op zorginstellingen te waarborgen. Medewerkers worden hierdoor op verschillende vlakken ontlast, waardoor zij zich weer uitsluitend kunnen richten op het verlenen van zorg.

Opleidingen tot zorgbeveiliger
Zorgbeveiliger word je niet zomaar. De Safety Care Assistence opleiding is door ons speciaal ontwikkeld voor beveiligers die werkzaam zijn in de zorg. Door een combinatie van theorie, praktijkervaring en rollenspellen worden beveiligers opgeleid tot zorgbeveiligers. Werken in de zorg vraagt om een sociale aanpak, die verder gaat dan alleen de veiligheid van een pand of evenement waarborgen. Tijdens de opleiding tot zorgbeveiliger, wordt er ook aandacht gegeven aan één op één situaties en het de-escaleren van risicovolle situaties. Met Safety Care Assistence wordt het stukje veiligheid en een gedeelte zorgondersteuning uit handen genomen, waardoor de zorgmedewerkers zich volledig kunnen richten op het bieden van zorg. Dit maakt ons concept Safety Care Assistance een hele waardevolle ondersteuning voor zorgpersoneel en cliënten.